Afvallen en uiteten

Vaak raken mensen die bezig zijn met afvallen in paniek als ze horen dat ze uiteten gaan Dit was bij mij ook altijd het geval. Bij mij kwam dit doordat ik van tevoren alles plan. In de afgelopen tijd heb ik geleerd dat het helpt om van te voren de menukaart te bekijken, en je keuze al te maken. Bij weightwatchers heb je weekpunten en die zet ik dan in.

Keuzes maken

Stokbrood
Vaak krijg je standaard stokbrood op tafel met kruidenboter. Omdat je al met honger naar het restaurant gaat ga je snel te veel stokbrood eten. Houd het bij 1 á 2 stukjes stokbrood zonder kruidenboter. Stokbrood is een calorieënbom.

Voor, hoofd en/of na gerecht
Sinds ik met mijn gezonde leefstijl bezig ben doe ik nooit meer 3 gangen. Ik maak thuis al de keuze tussen voor en/of hoofdgerecht of hoofd en na gerecht. En omdat ik thuis al op de menukaart kijk kan ik al kijken wat ik het lekkerst vind. Als voor gerecht kies ik vaak voor een soepje, groentesalade of neem ik 1 á 2 plakjes stokbrood. Voor het hoofdgerecht kies ik altijd voor mager vlees zoals biefstuk, kip of kalkoen. Vis is ook een goede keuze en daarbij veel groente. Als bij gerecht kun je gewoon rijst, aardappelen of pasta kiezen maar geen grote porties. Het nagerecht is bij mij meestal vers fruit of een kopje thee.

Drankjes
Natuurlijk horen er bij uiteten ook drankjes! Tuurlijk kun je wel een wijntje of wat anders erbij drinken, maar neem daar 1 á 2 glazen van en ga over op water. Water vult ook nog en daardoor zul je ook minder eetlust hebben.

Geniet!

Het doel van uiteten is vaak gezelligheid, of dat je iets te vieren hebt, Het alle belangrijkste is dan dat je ook echt geniet! Zorg ervoor dat je jezelf niet vol propt want dan krijg je snel weer spijt en dat maakt voor de volgende keer de keuze om uit eten te gaan alleen maar moeilijker. Als je nu volop hebt genoten en voor jou de beste keuzes hebt gemaakt maakt het uiteten leuk! Blijf je het lastig vinden om uit eten te gaan , zorg er dan voor dat je overdag weinig eet maar niet te weinig zodat je ’s avonds veel honger hebt.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.