Andijvie smoothie

Andijvie smoothie

Het klinkt misschien een beetje raar om een smoothie te maken met andijvie, maar waarom zou dit raar zijn? Er zijn ook groene smoothies met andere groenten zoals spinazie. Deze smoothie is een typisch voorbeeld van een groene smoothie, een smoothie met groente en fruit. Dankzij een smoothie kun je snel een flinke dosis groente of fruit binnenkrijgen. Hierdoor is het erg gezond om dageijks een smoothie te drinken.

Ingrediënten andijvie smoothie?

– 200 gram andijvie
– 200 gram haverdrank (of andere plantaardige melk zonder suiker)
– 1/2 banaan
– Sap van de citroen
– 1 appel
– Geraspte gember (1 theelepel)
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 2 ijsklontjes

Bereiding van de andijvie smoothie

Net zoals bij andere smoothies gebruik je bij de andijvie smoothie ook de blender of een staafmixer om alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. De ingrediënten die nodig hebt om een andijvie smoothie te maken vindt je  hieronder.

Snijd de appel en banaan in stukjes en doe samen met de andijvie, de haverdrank en het citroensap in de staafmixer of blender. Pureer tot een dikke romige smoothie en voeg de geraspte gember toe.

Voeg nu de ijsblokjes toe en mix nog even kort, hierdoor wordt de andijvie smoothie lekker fris. Wanneer je merkt dat de smoothie nog te dik is, kun je nog wat haverdrank toevoegen, hierdoor wordt de structuur van de smoothie minder dik. Lijkt je deze smoothie niet lekker? Dan kun je ook de boerenkoolsmoothie nog uitproberen, dat recept vind je hier terug.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.