Animal crossing: New horizons

Animal Crossing: New horizons

Animal crossing: New horizons is een spel voor de Nintento Switch. Een tijdje geleden (tijdens de Corona periode) hebben wij zelf een Nintendo Switch gekocht. Hierbij hebben wij het spel Animal crossings: New horizons gekocht. Dit omdat het spel erg geschikt is om ook met kleinere kinderen te spelen. In deze blog willen we jullie uitleggen wat het spel Animal crossing: New horizons precies te bieden heeft.

Wat is Animal Crossing: New horizons?

Zoals in de inleiding al duidelijk werd is Animal Crossing: New horizons een spel voor op de Nintendo Switch. Animal Crossings: New horizons speelt zich af op een eiland. Tijdens het spelen van het spel moet je steeds de eilandbewoners helpen en je eigen huis verbeteren. In het begin van het spel kun je nog weinig. Je leent geld en hiermee kun je je een tent bouwen op het eiland. Je eerste doel is om geld (miles) te verzamelen om je lening terug te betalen, maar gedurende het spel zal je ook je tent gaan inwisselen voor een echt huis. Daarna moet je helpen om het eiland verder te ontwikkelen. Zo help je met het bouwen van nieuwe winkel(s) en huizen voor andere bewoners.

Daarnaast krijg je steeds meer gereedschappen om bijvoorbeeld ook bruggen en heuvels te bouwen op die manier kun je het eiland steeds mooier maken en beter inrichten. Ook kun je reizen naar andere eilanden om op deze manier andere gewassen op je eigen eiland te krijgen of om extra geld te verdienen.

Een ander belangrijk element in Animal crossing: New horizons is het vangen van vis, insecten, zeedieren en het opgraven van fossielen. Deze kun je inleveren bij het museum (deze speel je vrij door 5 vissen of insecten in te wisselen bij Tom Nook zijn winkel) bij uil Blathers. Deze vertelt ook meteen iets over het dier dat je hebt gevangen hebt, erg leerzaam! Wanneer je een fossiel hebt gevonden dan kan uil Blathers deze ook voor je analyseren, zodat je weet wat voor fossiel je hebt opgegraven. Als het museum het dier dat je hebt gevangen of het fossiel dat je hebt opgegraven nog niet hebt kun je het doneren. Op die manier wordt het museum steeds een beetje meer gevuld.

Geld verdienen in Animal crossing: New horizons

In Animal crossing: New horizons heb je 2 soorten geld, Nook-miles en klingels. De Nook-miles zijn vaak nodig om uitbreidingen te kopen of leningen af te lossen. De Nook-miles kun je alleen verdienen door opdrachten te vervullen. Deze opdrachten zijn terug te vinden op je smartphone die je aan het begin van het spel al in bezit hebt.

De klingels is de munteenheid binnen Animal crossing: New horizons, hiermee kun je attributen als vishengels, vangnetten, scheppen of doe-het-zelf plannen kopen. Natuurlijk moet je eerst klingels verdienen, voordat je ze kan uitgeven. In Animal crossing: New horizons zijn hier tientallen mogelijkheden voor.

1. Gewassen en planten verbouwen
In Animal crossing: New horizons kun je gewassen verbouwen. Dit kunnen pompoenen zijn, maar je kunt ook een boomgaard aanleggen met verschillende soorten fruit. Zo kun je kersen, sinaasappels en kokosnoten verbouwen. Deze gewassen of vruchten kun je vervolgens weer verkopen bij Nooks winkel. Het levert misschien niet direct veel klingels op, maar als je om de paar uur kunt oogsten en je iedere keer je boomgaard een stukje kunt uitbreiden kan dit na een tijdje aardig wat klingels opleveren.

2. Dieren vangen
Je kun dieren vangen en verkopen, hiermee kun je gemakkelijk aan een leuk zakcentje komen. Vooral vogelspinnen en schorpioenen (seizoen afhankelijk) leveren veel geld op, zo’n 8.000 klingels! Maar ook andere insecten, vissen of zeedieren leveren in een korte tijd veel klingels op. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een vangnet (insecten) een vishengel (vissen) of een duikpak (zeedieren opduiken). De gevangen dieren kun je verkopen bij Nooks winkel. Er is zelf nog een trucje om extra veel geld te verdienen, dat is door spinneneiland te creëren. Je moet dan naar een eiland reizen (met een Nook ticket, deze kun je via Nook automaat kopen), vervolgens maak je het hele eiland leeg en wacht je tot er vogelspinnen ontstaan. Dit kan even duren, maar als het eenmaal werkt kun je binnen een half uurtje tonnen klingels verdienen.

3. Fossielen opgraven
In Animal crossing zie je op verschillende plekken een ‘dichtgegooid’ gat, de kans is groot dat als je hier gaat graven met je schep dat je dan een fossiel opgraaft. Je moet het fossiel eerst laten analyseren door uil Blathers in het museum. Als Blathers het fossiel heeft geanalyseerd kun je het fossiel verkopen bij Nooks winkel. Een fossiel levert meestal meer dan 1000 klingels op.

4. Producten maken
Je kunt verschillende grondstoffen verzamelen op het eiland en hier een product van maken. Dit product kun je verkopen bij Nooks winkel. Ook kun je de grondstoffen zelf verkopen bij Nooks winkel, maar dat levert een stuk minder op. Door de dagtopper (deze staat aangegeven bij Nooks winkel) te maken en te verkopen levert het extra veel klingels op.

5. Knollen kopen
Op zondagochtend (tot 12:00 uur) komt er altijd een karakter (Daisy Mea) langs op het eiland, bij Daisy Mea kun je knollen kopen. De aangekochte knollen kun je gedurende de week proberen te verkopen bij Nooks winkel voor meer geld dan waarvoor jij ze hebt aangekocht. Het is dus een handel, net zoals op de aandelenbeurs in het echte leven. Je moet de knollen voor een zo laag mogelijke prijs zien aan te kopen en voor een zo hoog mogelijke prijs zien te verkopen. De knollen zijn tot de volgende zondag goed, anders zijn ze verrot en niets meer waard. Met deze methode moet je wat geluk hebben, maar je kun er zeker (veel) geld mee verdienen.

Is Animal crossing: New horizons leerzaam?

Wanneer je een (Nintendo Switch) spel koopt, is het vaak gericht op plezier. Alleen bij Animal crossing: New horizons is dat anders. Er zitten zoveel verschillende facetten in het spel dat het niet alleen maar om plezier draait. Op de vraag of Animal crossing: New horizons leerzaam is, kunnen we eigenlijk maar één antwoord geven: JA! Maar waarom is Animal crossing: New horizons een leerzaam spel? Dat zullen we je vertellen.

1. De bezoekers / inwoners op het eiland kunnen je emoties leren
Wanneer je een praatje maakt met een van de inwoners op je eiland, zullen zij je karakter nieuwe emoties leren. Ook leggen ze uit wanneer je een emotie kan gebruiken. Hierdoor kunnen kleinere kinderen emoties leren vanuit het spel.

2. Omgaan met geld
In Animal crossing: New horizons kun je geld verdienen, dit geld naar de bank (geldautomaat in het gemeentehuis) brengen. Hierover ontvang je ook iedere week rente (was dit in het echte leven nog maar zo, haha). Je verdiende geld kun je weer uitgeven bij Nooks winkel. Als je niet genoeg geld hebt, dan zal je dus door moeten sparen om hetgeen wat je wilt te kunnen kopen.

3. Dieren leren (her)kennen
Tijdens Animal crossing: New horizons moet je dieren vangen (vissen, insecten, vlinders en zeedieren) deze kun je inleveren bij Blathers de uil van het museum. Deze wijze uil weet van ieder dier iets te vertellen en dat komt ook daadwerkelijk ook overeen met de werkelijkheid. Een ander leuk detail is dat het spel mee gaat met de seizoenen, dus ieder seizoen zijn er andere dieren te vinden en dit komt ook overeen met de realiteit.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.