Biefstuk

Biefstuk met lenteui

Sharing is caring!

Een biefstuk met lenteui is een erg goede combinatie. De lenteui geeft een extra smaak aan de biefstuk. Dit recept is voldoende voor 4 personen en het is in ongeveer 20 minuten te bereiden. Een lekker en snel recept om te bereiden.

Ingrediënten biefstuk met lenteui

300 gram biefstuk
Zonnebloemolie
Zwarte peper
300 gram rijst
Sojasaus
Ketjap
1/2 bouillonblokje
Knoflook (1 teentje)
400 gram roerbakgroente
1 bosui
sesamolie
1 eetlepel maïzena

Bereiding biefstuk met lenteui

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en braad deze in de pan (voeg 1 eetlepel olie toe), voeg de maïzena toe en schep de biefstukjes om. Zet de rijst op en kook deze in enkele minuten gaar.

Pak vervolgens een wok en voeg hier zonnebloemolie aan toe, laat het geheel heet worden. Roer de olie goed door de wok wanneer deze goed op temperatuur is gekomen. Roerbak de knoflookteen voor circa 10 seconden en voeg vervolgens de aan repen gesneden biefstuk toe. Na circa een halve minuut dient u de sojasaus toe te voegen. Zodra de sojasaus is toegevoegd dient u de biefstuk reepjes om te scheppen met een spatel.

Voeg circa 100 ml water toe aan het bouillonblokje en breng dit in de wok aan de kook. Vervolgens voegt u de roerbakgroente hieraan toe en laat het geheel beetgaar worden. Snijdt de lente ui in repen en voeg deze toe aan het geheel. Tot slot voegt u nog een scheut sesamolie toe.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.