Bloemkool

Bloemkoolschotel met gehakt, aardappel en kaas

Ditmaal een heerlijke ovenschotel die gemakkelijk te bereiden. Bloemkoolschotel met gehakt, aardappel en kaas. Dit ovengerecht is in circa 30 minuten te bereiden en is voldoende voor 4 personen. In dit artikel leest u hoe dit gerecht met bloemkool, gehakt, aardappel en kaas te bereiden is.

Ingrediënten voor bloemkoolschotel met gehakt, aardappel en kaas

– Bloemkool
– 500 gram (runder)gehakt
– 400 gram aardappelschijfjes
– Zakje geraspte 30+ kaas

Bereiding van bloemkoolschotel met gehakt, aardappel en kaas

Voordat u begint met het bereiden van de ovenschotel is het handig om de oven alvast voor te verwarmen op 180 graden Celsius. Vervolgens snijdt u de bloemkool, zodat er kleine bloemkool roosjes ontstaan.

Zet de pan met water op het vuur en voeg de bloemkool roosjes toe, pak ondertussen een koekenpan en zet deze op het vuur. Wanneer de koekenpan goed op temperatuur is gekomen voegt u het (runder)gehakt toe. Zorg ervoor dat de (runder) gehakt goed door elkaar wordt geschud (gehakt rullen), zodat er kleine/fijne gehaktdraden ontstaan.

Wanneer het gehakt aan beide kanten iets aangebakken is voegt u de aardappelschijfjes toe, door het sap van de gehakt zijn er verder geen oliën nodig, waardoor dit gerecht niet erg vet is. Laat de aardappelschijfjes gedurende 7-8 minuten als scheppend gaar bakken.

In de tussentijd is de pan met bloemkool aan het koken, deze dient circa 5 minuten te koken zodat de bloemkool niet te gaar wordt. Giet de bloemkool na 5 minuten gekookt te hebben af en vet de ovenschaal in met de eetlepel olijfolie, dit voorkomt aanbakken.

Nu is het een kwestie van de ingrediënten ‘stapelen’, begin met een laag gehakt/aardappelschijfjes leg als tweede laag de gekookte bloemkool en sluit af met nog een laag gehakt/aardappelschijfjes. Als toplaag dient de geraspte kaas. Dit voorkomt dat de gehakt en de aardappelschijfjes uitdrogen in de oven.

Zet de ovenschotel met bloemkool, gehakt, aardappel en kaas voor circa 8 minuten in de oven en u kunt genieten van een heerlijk ovengerecht.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.