Ovenschotel met bloemkool, kip en kaas

Bloemkoolschotel met kip en kaas

Sharing is caring!

Bloemkoolschotel met kip en kaas een lekker gerecht voor twee of meer personen. Eerst zal ik met jullie de benodigde ingrediënten bespreken. Vervolgens zal ik het hebben over de bereidingswijze van dit gerecht.

Ingrediënten bloemkoolschotel met kip en kaas

– Bloemkool (1 per 2 personen)
– Kipfilet (1 filet per persoon)
– Kerriepoeder
– Olijfolie
– Geraspte kaas

Benodigdheden bloemkoolschotel met kip en kaas

– Ovenschaal
– Koekenpan
– Spatel en/of pollepel
– Mes
– Pan

Bereidingswijze bloemkoolschotel met kip en kaas

Stel voor deze ovenschotel de oven in op 180 graden en laat deze vast voorverwarmen. Snijd de bloemkool in kleine stronkjes en snijd de kip in reepjes. Zet een pan met water op het vuur, zodat het water aan de kook raakt, voeg de bloemkool toe aan het kokende water. Zet intussen de koekenpan op het gas en laat hier een scheutje olijfolie in lopen, laat de olie goed warm worden en voeg de kipfilet reepjes toe. Voeg de bloemkool toe aan het kokende water. Kruid deze reepjes tijdens het bakken met kerriepoeder (dit kan ook voordat je de kipfilet reepjes in de koekenpan bakt). Bak de kipfilet reepjes gaar in een paar minuten. Giet de bloemkool af.

Leg nu in vier laagjes de bloemkool en kip in de ovenschaal, te beginnen met een laagje kip. Als het goed is krijg je nu een laag met
kip – bloemkool – kip – bloemkool.

Sluit deze lagen af met een laagje kaas.
Zet vervolgens de ovenschaal met de kip, bloemkool en kaas circa 10 minuten in de opgewarmde oven.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.