Chocolade bollen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • vloeibare zoetstof naar smaak
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 reep pure chocolade 85% (ongeveer 100 gram)
  • 250 ml ongeklopte slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg de bakplaat met bakpapier, vet deze een beetje in met boter.
Klop 4 eiwitten samen met de wijnsteenbakpoeder, zout, vloeibare zoetstof en vanille aroma stijf.
Verdeel dit in 6 hoopjes op de bakplaat en bak dit 30 minuten.
Laat de chocolade au-bain-marie smelten samen met de kokosolie en evt. zoetstof.
De afgekoelde soezen in de chocolade dippen en laat ze uitharden in de koelkast.
Slagroom met zoetstof naar smaak stijf kloppen en vul de soezen met slagroom.

Tip; eet er verse aardbeien bij!

Smul er lekker van!

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.