Hamburger Italiaanse bol

De lekkerste hamburger maak je zo!

Dit keer een lekker en eenvoudig te bereiden gerecht met gehakt en een Italiaanse bol. Dit gerecht is in circa 20 minuten te bereiden en voldoende voor 4 hamburgers.

Ingrediënten Italiaanse bol met hamburger

– 1 kilo gehakt
– 4 Italiaanse bollen
– Hamburgerkruiden (tip: gebruik de hamburgerkruiden van Silvo)
– 1 ui
– 1 komkommer
– 200 gram ijsbergsla
– Paneermeel

Bereiding Italiaanse bol met hamburger

Pak een schaal en voeg hier de gehakt, paneermeel en de hamburgerkruiden aan toe. Zelf vind ik de hamburgerkruiden van het merk Silvo het lekkerst, deze kruiden zijn wat sterker van smaak. Uiteraard zijn de kruiden van Verstegen of het eigen merk van de supermarkt ook te gebruiken.

Meng de hamburgerkruiden, paneermeel en het gehakt goed door elkaar. Neem nu vier keer een deel gehakt van circa 250 gram en maak hier een schijf van. Snipper de ui in grove snippers. De ui snippers kun je in het gehakt drukken of los meebakken. Het is maar net wat je hierbij lekker vindt. Pak een koekenpan en bak de hamburgers 5 á 6 minuten om en om. In de tussentijd kun je de Italiaanse bollen opensnijden en de bovenkant beleggen met wat komkommer en sla. Wanneer de hamburgers goed gebakken zijn leg je deze op de onderste zijde van de Italiaanse bal en leg je de met sla en komkommer bedekte bovenkant erbovenop.

Tip: Serveer de hamburger met wat frietjes en/of wat tomatensoep voor de groenten.

Probeer ook de Amerikaanse double classic hamburger. Een Italiaanse bol kan ook perfect gecombineerd worden met tomatensoep, een uitgeholde Italiaanse bol kan namelijk als soepkom gebruikt worden.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Het recept samengevat
Naam van het recept
Italiaanse bol met hamburger
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
1.5 Based on 4 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.