hamburger

De ultieme barbecue hamburger

Sharing is caring!

Een barbecue klassieker die absoluut niet mag ontbreken tijdens een barbecue is de hamburger! Natuurlijk maak je de lekkerste hamburgers zelf, want die maken natuurlijk het aller lekkerst. Iedere hamburger kan natuurlijk anders gekruid worden, wij hebben hier een klassiek recept dat het altijd goed doet.

Ingrediënten BBQ Hamburger

500 gram half om half gehakt 
1 Ui
Paneermeel
1 Ei
2 tomaten
1 theelepel paprikapoeder
2 augurken
1 eetlepel mosterd
Zout & peper
teen knoflook
theelepel chilipoeder
1 eetlepel ketchup
krob sla

Bereidingswijze BBQ Hamburger

Pak een grote kom en doe hierin het gehakt. Voeg het ei en een paar eetlepels paneermeel toe. Snipper vervolgens de ui en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg hierbij wat peper en zout.

Voeg hierbij de mosterd, ketchup, chilipoeder, paprikapoeder en een geperst teentje knoflook. Kneed het mengsel goed door elkaar tot dat je er ronde ballen van kan maken. Als het gehakt nog niet genoeg blijft plakken voeg dan wat paneermeel toe.

Pers de ballen tot burgers van een paar centimeter en leg ze ongeveer 15 minuten op de barbecue. Door regelmatig de hamburgers te keren zorg je ervoor dat beide kanten een lekkere barbecue smaak krijgen en nog belangrijker dat ze niet aanbranden.

Snijd de tomaten en augurken in plakjes en zorg voor lekkere blaadjes sla. Serveer de hamburgers op een broodje met sla, tomaat, augurk en eventueel een sausje.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.