Kip satédrumsticks

Eigen gemaakte kip saté drumsticks

Met deze kip satédrumsticks ga jij je vrienden en/of familie verrassen.
Wanneer het lekker warm is buiten gaan veel mensen barbecueën, deze lekkere satédrumsticks laten de barbecue nog leuker worden dan dat het al is. Het mooie aan dit recept is dat de satédrumsticks ook nog eens erg eenvoudig te maken zijn. Ook kun je deze drumsticks prima bereiden in de oven, dus je bent niet perse afhankelijk van het weer. In dit recept voor de satédrumsticks gaan we uit van 4 personen.

Ingrediënten kip satédrumsticks

Wanneer je deze overheerlijke kip drumsticks met saté wilt maken, dan zijn onderstaande ingrediënten nodig. 

  • 200 gram pindakaas met nootjes
  • 160 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zoet chilisaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1,8 kilo kipdrumsticks (+/- 12 drumsticks)
  • 250 milliliter kokosmelk

Bereiding kip satédrumsticks

Eerst gaan we de pindakaas, kipbouillon, honing, sojasaus, chilisaus en citroensap vermengen. Dit gerecht dient eerst in de oven te worden voorbereid, een kwart van het mengsel moet daarom in een bakblik met folie worden gegoten. Hierna leg je de kipdrumsticks in het bakblik en bestrijk de kipdrumsticks hiermee.Stel de oven op 180 graden Celsius in, bak vervolgens de drumsticks 30 minuten lang in de oven. Keer ze om en bestrijk de drumsticks nogmaals met een kwart van het mengsel, laat de kippenpoten vervolgens nog een uur in de oven staan. 

Nu giet je het overgebleven deel van het pindakaas, kipbouillon, honing, sojasaus, chilisaus en citroensap mengsel in een steelpannetje. Roer hier de kokosmelk doorheen en breng het aan de kook, laat dit mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen met de deksel erop. Dit is de satésaus die je bij de drumsticks kunt serveren.

Wanneer je de kipdrumsticks als barbecuerecept wilt gebruiken, laat ze dan afkoelen, zodat je ze op de barbecue enkel maar hoeft te verwarmen. Hierdoor heb je al snel een lekkere kippenpoot, gezien deze al gegaard is in de oven. Meer barbecuerecepten vindt je terug op onzebarbecue-recepten pagina, waaronder een shashlick.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.