Shaslick op de barbecue

Eigengemaakte shaslick op de BBQ

Ditmaal een recept voor de barbecueklasieker de shaslick, aangezien het barbecue seizoen op zijn einde loopt.

Een shashlick, het traditionele vleesstokje met groenten dat mag niet ontbreken bij een ouderwets gezellige barbecue. In dit artikel kun u het recept voor de shaslick terugvinden.

Ingrediënten voor de shaslick

Voor een overheerlijke shaslick heeft u de volgende ingrediënten nodig;
– 1 ui
– 500 gram rundvlees of varkensvlees
– 1 paprika (rood)
– Spiezen ( van metaal of hout)
– 1 teentje knoflook
– Dikke plakken spek
– 1 theelepel cayennepeper
– 6 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– zout / peper

Bereiding van de shaslick

De marinade is bij een shaslick erg belangrijk, hierdoor krijgt het rundvlees of varkensvlees zijn lekkere pittige smaak. Om deze reden wordt bij de bereiding van de shaslick begonnen met de marinade. Daarna worden de uien en paprika gesneden en de vleesstukken moeten in blokken van circa 3 centimeter breed gesneden worden.

Pak de sateprikkers, dit kunnen houten of metalen zijn. Wanneer je houten sateprikkers gebruikt voor de shaslicks is het raadzaam om deze een tijd in een bak met water te laten weken. Dit voorkomt dat de sateprikker op de barbecue gaat branden, wanneer het vlees gaar wordt.

Grill in de grillpan (of op de barbecue) de stukken spek kort, zodat deze wat steviger worden. Snijd de ui en de paprika in stukken van circa 3 centimeter. Zorg ervoor dat deze wel ongeveer even groot zijn. Nu is het tijd om de shashlick op te bouwen.

Rijg het gemarineerde rund- of varkensvlees aan de spies, gevolgd met een ui, een paprika en een stukje spek. Vervolgens weer een stuk gemarineerde rund- of varkensvlees, een ui en een paprika en een stukje spek en sluit af met een gemarineerd stukje vlees.

Bak de shaslicks in circa 8 tot 10 minuten gaat op de barbecue. Hierbij is het lekkerst om een barbecue op kolen te gebruiken, dit geeft een lekkere houtsmaak aan de shaslick. Eventueel serveren met shaslicksaus of een pittige saus met ui.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.