Franse salade met bacon en ei

Franse salade met bacon en ei

Ditmaal beschrijven we een recept voor een lekkere frisse salade. Een leuk gerecht dat gegeten kan worden als diner of tijdens de lunch. Het is de Franse salade met bacon en ei voldoende voor 4 personen en eenvoudig te bereiden, in circa 20 minuten kunt u aan tafel!

Ingrediënten Franse salade met bacon en ei

4 eieren 
150 gram verse boontjes 
5 eetlepels olijfolie 
75 gram bacon 
100 gram krulslamelange 
1 ui in halve ringen gesneden 
2 tomaten in parten gesneden 
2 eetlepels rodewijnazijn 
40 gram croutons knoflooksmaak

Bereiding van de salade

Kook de eieren in 8 minuten hard. Kook de boontjes in 6 minuten beetgaar. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de bacon in 3 minuten knapperig. Verkruimel grof. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Verdeel de slamelange, ei partjes, boontjes, bacon, ui en tomaat over 4 borden. Besprenkel de salade met de rest van de olie en azijn. Strooi er de croutons en peper over.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.