Ontbijtsmoothie

Frisse ontbijtsmoothie

Heb je ’s ochtends weinig tijd om uitgebreid te ontbijten? Dan kan een smoothie uitkomst bieden, smoothies zijn meestal snel te bereiden en het voordeel is dat je de smoothie ook gemakkelijk mee kunt nemen in een beker. Ideaal dus als je bijvoorbeeld lang moet reizen in een trein of in de file komt te staan. Je maakt thuis je smoothie en neemt deze in een afsluitbare beker mee, zodra je de gelegenheid hebt ga kun je de smoothie drinken, zie het als een soort van drinkontbijt maar dan met verse ingrediënten.

Ingrediënten ontbijtsmoothie

– 1 banaan
– 750 milliliter Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet
– 250 gram diepgevroren blauwe bessen / frambozen
– 80 gram havermout
– 4 takjes munt

Bereiding ontbijtsmoothie

Schil de banaan en snijd deze in stukken. Doe de banaan samen met de Alpro Mild & Creamy en de frambozen en bessen in de blender. Voeg hierbij de havermout en munt. Pureer vervolgens de ingrediënten circa 30 seconden in de blender. Nu heb je een dikke gladde smoothie. Vind je de smoothie wat te dik dan kun je nog wat Alpro Mild & Creamy toevoegen of wat water. Wil je de smoothie wat kouder hebben? Voeg dan ijsklontjes toe en laat de blender nog een aantal seconden draaien. 

Wil je de ontbijtsmoothie direct nuttigen dan kun je de smoothie in een glas gieten, wil je de smoothie meenemen voor onderweg? Giet dan de smoothie in een fles die je goed kunt afsluiten. Zo kun je genieten van de lekkerste smoothie ’s ochtends in nog geen 5 minuten tijd.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.