Tonijn

Frisse tonijnsalade

Ben je een liefhebber van salades en visgerechten? Dan is deze frisse tonijnsalade een ideale combinatie. Dit gerecht is ideaal om te eten als hoofdmaaltijd of als bijgerecht te serveren. Het bereiden van de tonijnsalade kost niet erg veel tijd, want binnen 20 minuten is het te serveren. Het recept voor de tonijnsalade is voldoende voor 4 personen. 

Ingrediënten

1 blik tonijn op water
1 rijpe stevige tomaat
1 bosuitje
50 ml mager yoghurt
½ kuipje Philadelphia naturel
zout en versgemalen peper
100 gram romeinse sla (bindsla)
2 eetlepels olijfolie1 avocado

Bereiding frisse tonijnsalade

Giet de tonijn af en verdeel de vis met een vork in stukjes.
Snijd de tomaat in stukjes en snijd het bosuitje fijn. Meng in een kom de yoghurt met de Philadelphia. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Meng de tonijn, tomaat en bosui erdoor. 
Was en droog de slabladeren en snijd ze in dunne reepjes. Meng ze in een kom met olijfolie en een snufje zout. Serveer de tonijn salade in een kommetje. Leg een laagje sla op een bord. Halveer en schil de avocado, verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en leg er een paar op elk bord, naast de sla.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.