Ananas snijden

Gemakkelijk een ananas snijden

Het eten van ananas is erg gezond echter eten veel mensen geen ananas omdat deze tropische vrucht erg lastig te schillen is. In deze blog zal ik uitleggen op welke manier een ananas gemakkelijk gesneden kan worden. Om een ananas te snijden dient deze rijp te zijn, anders is de vrucht ook lang niet zo lekker.

Wanneer is een ananas rijp?

Het is eenvoudig vast te stellen wanneer een ananas rijp is. Een ananas heeft aan de bovenkant altijd bladeren. Met deze bladen kun je vaststellen of de ananas rijp is, trek er voorzichtig één blad uit.
Wanneer de ananas rijp is dan zal het blad gemakkelijk eruit te trekken zijn.

Snijden van een ananas

Nu we hebben hierboven vastgesteld dat de ananas rijp is, nu kunnen we de ananas gaan snijden. Snijdt de boven- en onderkant van de ananas eraf en snijdt vervolgens de ananas in plakken.
Nu heb je grote schijven ananas deze zijn plat neer te leggen dus kun je er blokjes/stukjes van snijden.

Er bestaan ook ananas-boren deze zijn voor circa 10 euro te koop bij bekende warenhuizen. Met behulp van de ananas-boor kun je binnen een paar minuten ananasschijven maken van een verse ananas.

Hierbij dien je ook de bovenkant van de ananas te verwijderen, vervolgens plaats je de ananas-boor op deze plaats en draait een aantal keren zodat de ananas-boor tot onderaan is. De ananas-boor zorgt ervoor dat de kern van de ananas verwijderd wordt en je houdt mooie gelijke ananasschijven over.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.