Zalm met gepofte aardappel

Gerookte zalmfilet met gepofte aardappel

Sharing is caring!

Gerookte zalmfilet met gepofte aardappel een perfect gerecht voor op de barbecue. Het recept met zalm en gepofte aardappel is voldoende voor 4 personen en in circa 2 uur te bereiken. Door de barbecue verkrijgt de zalm een heerlijke grill/rook smaak.

Ingrediënten zalmfilet met gepofte aardappel

4 (zoete) aardappelen
2 theelepels sesamzaad
4 gemarineerde zalmfilets (op rookplank)
125 gram zure room
2 eetlepels munt peper

Bereidingswijze gerookte zalmfilet met gepofte aardappel

Maak de aardappels schoon onder stromend koud water. Prik ze met een vork rondom in en pak ze per stuk in aluminiumfolie/Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en leg ze op een bord. Leg de aardappelen tussen de hete kolen van de barbecue en pof ze in 35 tot 45 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in de aardappel om te kijken of het boterzacht is. Gril de zalmfilet volgens de aanwijzingen op de barbecue. Open de folie van de aardappels en snijd de aardappels in de lengte. Druk ze iets open en schep er een grote lepel zure room in. Bestrooi het met de munt, het sesamzaad en peper.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.