Griekse vruchtenyoghurt

Sharing is caring!

Een lekker fris nagerecht, de Griekse vruchtenyoghurt. Het is erg eenvoudig te bereiden en dit recept is voldoende voor 4 personen. De vruchtenyoghurt is in ongeveer 15 minuten te bereiden.
Deze vruchtenyoghurt is ook lekker om als lunch, tussendoortje of ontbijt te eten.

Ingrediënten Griekse vruchtenyoghurt

3 zoete appels 
150 gram verse gember
1 theelepel gemalen kaneel
4 eetlepels kokospalmsuiker
25 gram boter
500 gram Griekse yoghurt 
50 gram gewelde abrikozen

Bereiding

Schil de appels  en snijd ze in blokjes. Schil en rasp de gember. Meng de blokjes appel, gember en kaneel met de helft van de kokospalmsuiker. Smelt de boter in een pan en stoof het appelmengsel gedurende 10 tot 15 minuten op en laag vuur met de deksel op de pan. Roer tussendoor wel. 

Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes. Halveer de abrikozen. Meng de rest van de kokospalmsuiker met 1 eetlepel water en bak samen met de abrikozen gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Schep ze regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en dan de abrikozen erover heen.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.