Een lekker fris nagerecht, de Griekse vruchtenyoghurt. Het is erg eenvoudig te bereiden en dit recept is voldoende voor 4 personen. De vruchtenyoghurt is in ongeveer 15 minuten te bereiden.
Deze vruchtenyoghurt is ook lekker om als lunch, tussendoortje of ontbijt te eten.
Ingrediënten Griekse vruchtenyoghurt
3 zoete appels
150 gram verse gember
1 theelepel gemalen kaneel
4 eetlepels kokospalmsuiker
25 gram boter
500 gram Griekse yoghurt
50 gram gewelde abrikozen
Bereiding
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Schil en rasp de gember. Meng de blokjes appel, gember en kaneel met de helft van de kokospalmsuiker. Smelt de boter in een pan en stoof het appelmengsel gedurende 10 tot 15 minuten op en laag vuur met de deksel op de pan. Roer tussendoor wel.
Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes. Halveer de abrikozen. Meng de rest van de kokospalmsuiker met 1 eetlepel water en bak samen met de abrikozen gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Schep ze regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en dan de abrikozen erover heen.