Boerenkool-smoothie

Groene smoothie – Boerenkoolsmoothie

Het klinkt misschien een beetje raar om een smoothie te maken met boerenkool, maar waarom zou dit raar zijn? Er zijn ook smoothies met andere groenten zoals spinazie. De boerenkoolsmoothie is een typisch voorbeeld van een groene smoothie, een smoothie met groente en van fruit. Dankzij een smoothie kun je snel een flinke dosis groente of fruit binnenkrijgen. Hierdoor is het erg gezond om dageijks een smoothie te drinken.

Ingrediënten groene boerenkoolsmoothie

Net zoals bij andere smoothies gebruik je bij de boerenkoolsmoothie ook de blender of een staafmixer om alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. De ingrediënten die nodig hebt om een boerenkoolsmoothie te maken vindt je  hieronder.
– 200 gram boerenkool
– 200 gram haverdrank (of andere plantaardige melk zonder suiker)
– 1/2 banaan
– Sap van de citroen
– 1 appel
– Geraspte gember (1 theelepel)
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 2 ijsklontjes

Bereiding van de boerenkoolsmoothie

Snijd de appel en banaan in stukjes en doe samen met de boerenkool, de haverdrank en het citroensap in de staafmixer of blender. Pureer tot een dikke romige smoothie en voeg de geraspte gember toe. Voeg nu de ijsblokjes toe en mix nog even kort, hierdoor wordt de smoothie lekker fris. Wanneer je merkt dat de smoothie nog te dik is, kun je nog wat haverdrank toevoegen, hierdoor wordt de structuur van de smoothie minder dik. Een andere groene smoothie proberen? Bekijk het recept voor de smoothie met kokos en spinazie eens.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.