Gehaktballen

Heerlijke authentieke gehaktballen

Sharing is caring!

Niets is lekkerder dan op zijn tijd een lekkere ouderwetse, eigengemaakte gehaktbal. Met dit recept kun je een heerlijke authentieke gehaktbal bereiden. Het recept dat hier wordt beschreven is voldoende voor 4 gehaktballen, dus 4 personen.  Om de gehaktballen op authentieke manier te bereiden ben je ongeveer 45 minuten bezig.

Ingrediënten authentieke gehaktballen 

– 1 snee witbrood
– 50 milliliter melk
– 1 ui
– 1 theelepel zout
– 1 mespunt nootmuskaat
– 1 ei
– 400 gram gehakt
– 4 eetlepels paneermeel
– 250 gram boter
– 1 theelepel sambal

Bereidingswijze authentieke gehaktballen 

Snijd de korsten van het brood en leg het in een diep bord.
Schenk de melk eroverheen en laat dit gedurende 2 minuten inweken.
Snipper de ui en voeg dit samen met het gehakt in een kom, knijp het brood uit en voeg dan het brood toe. Breek het ei erboven en voeg de sambal toe. Kneed dit samen met de ui, het zout, de nootmuskaat en wat peper goed door het gehakt heen.

Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met vochtige handen er mooie ballen van. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn. Doe de boter in een koekenpan en wacht dat het niet meer bruist. Bak de gehaktballen op hoog vuur gaar en goudbruin. Keer de gehaktballen voorzichtig en zet het vuur weer laag. Laat de gehaktballen gedurende 25 minuten gaar worden.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.