Honingzoete varkenshaas

Honingzoete varkenshaas

Voor de liefhebber van barbecue gerechten hebben we het volgende recept. Honingzoete varkenshaas. Deze varkenshaas wordt gemarineerd in een marinade van honing en rode wijn. Hierdoor krijgt de varkenshaas een lekkere zoet smaak, erg lekker voor op de barbecue. Het recept voor de varkenshaas is voldoende voor 4 personen en in circa 20 minuten te bereiden.

Ingrediënten honingzoete varkenshaas

4 stuks varkenshaas
2 eetlepels honing
1,5 deciliter rode wijn
2 geperste tenen knoflook
10 blaadjes verse kruid
Zout en peper

Bereiding honingzoete varkenshaas

Doe de honing, rode wijn en de knoflook in een pan en laat het geheel inkoken tot er 1/3 van over is. Haal de pan van het vuur en pureer het en laat het afkoelen. Mix het kruid fijn en roer het door de saus heen.

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en gril het op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Ondertussen regelmatig draaien.

Haal de varkenshaas dan van de barbecue en doe het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten liggen. Snijd de varkenshaas in plakken en leg deze in de pan met saus. Leg het pannetje nog ongeveer 10 minuten op de barbecue zodat het geheel rustig door gaart. Natuurlijk kun je dit recept ook in een grillpan bereiden, zo kun je het gehele jaar van genieten van de honingzoet varkenshaas.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.