ananas

Is ananas eten gezond?

Met de tropische weersomstandigheden is het lekker om vochtrijke vruchten te eten. Een ananas is een vrucht die rijk is aan vruchtsap. Voorbeelden van andere vochtrijke vruchten zijn meloen, druiven, sinsaasappel, manderijn en grapefruits. De ananas is een vrucht die zijn oorsprong vindt in zuid Amerika, een ananas kan tot wel 30 centimeter groot worden.

Ananas rijk aan vitamine C

Een ananas bevat ontzettend veel vitamine C, één ananas bevat ongeveer 130% van de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse hoeveelheid (adh). Vitamine C is een vitamine dat virussen verdrijft en infecties voorkomt. Een ananas is om deze reden erg goed om te nuttigen tijdens een ziekte periode. De werking van een ananas is te vergelijken met de werking van een sinaasappel.

Ananas ontsteking-remmend

Een ananas werkt ontsteking-remmend, om deze reden is het eten van ananas goed voor mensen die lijden aan jicht of voor mensen die pas geopereerd zijn. Naast een ontsteking-remmende functie heeft het eten van ananas ook voordelen voor uw gebit, het is gebleken dat het eten van ananas goed is voor het tandvlees.

Ananas eten tijdens het lijnen?

Eerder in dit artikel werd al duidelijk dat het eten van ananas veel voordelen kent. Maar kan een ananas ook gegeten worden tijdens een dieet waarmee u wilt afvallen?

Ja, een ananas kan gegeten worden tijdens een dieet! Een ananas bevat veel sap en mede door de structuur van een ananas raakt u snel verzadigd. Tevens zorgt een ananas ervoor dat u voldoende energie krijgt en hierdoor fit blijft.

Wel wordt aangeraden om een verse ananas te nuttigen, omdat de ananas uit blik vaak wordt ingemaakt met (suikerrijk!) siroop. In deze blog kun je lezen hoe je een verse ananas gemakkelijk kunt snijden.

Lekkere gerechten met ananas

Ananas is goed te combineren met kip(filet), ananas zorgt voor een lekkere zoete en frisse smaak aan uw gerecht. Hier volgen een aantal gerechten die goed te combineren zijn met ananas.
1. Wrap met sperziebonen, kip en ananas
2. Pannenkoeken met ananas

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.