bleekselderij

Is bleekselderij gezond?

Bleekselderij is een groentesoort die op veel manieren kan worden gegeten. Bleekselderij wordt vaak als ingrediënt voor soepen en salades gebruikt. Van de bleekselderij wordt de bladsteel gegeten. Het heeft een eigenaardige smaak, die niet iedereen lekker vindt. Toch is het niet onverstandig om regelmatig bleekselderij te gebruiken bij uw maaltijd. Het is namelijk een erg gezonde groente!

Bleekselderij een erg gezonde groente

Bleekselderij is zo gezond omdat er veel vitamines inzitten. Zo zit er veel vitamine C en vitamine B in. Het is belangrijk om genoeg vitamine C binnen te krijgen, dit heeft je lichaam nodig om een goede weerstand op te bouwen. Daarnaast helpt het je gezond te blijven, omdat de vitamine een anti-oxidant is die je beschermt tegen allerlei schadelijke factoren. Ook vitamine B is belangrijk om het lichaam gezond te houden.

Naast deze vitamines bevat bleekselderij ook veel kalium. Ook dit is een erg belangrijke voedingsstof voor het lichaam. Het helpt bij het voorkomen van een (te) hoge bloeddruk en heeft het als effect dat je zenuwstelsel en spieren goed blijven functioneren. O.a. het regelmatig eten van bleekselderij zorgt ervoor dat je genoeg kalium binnen krijgt.

Ook is het eten van bleekselderij gezond omdat het een cholestorol-verlagende werking heeft.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.