Mango

Is een mango gezond?

De mango is op de banaan na commercieel gezien het belangrijkste fruit uit de tropen. Mango’s groeien aan bomen die ruim veertig meter hoog kunnen worden. Wat veel mensen niet weten is dat deze vrucht erg gezond is en veel lichamelijke ongemakken kan verhelpen of voorkomen.

De mango zit bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Deze zijn goed voor zowel lichaam als geest. Daarnaast zitten er in een mangovrucht maar weinig calorieën, eiwitten en vetten. In de mango zit Fenol, een anti-oxidant die helpt (galblaas)kanker te voorkomen. Ook helpt het eten van mango’s verstopte huid poriën te openen. Het eten van mango is sowieso goed voor de huid, het zorgt ervoor dat deze zachter wordt en meer glans krijgt.

Mangovruchten tijdens de zwangerschap

Voor zwangere vrouwen is het verstandig regelmatig deze vrucht te eten, liefst zelfs dagelijks. De calcium en het magnesium dat in de mango zit helpt spieren ontspannen, helpt stress voorkomen en kan miskramen helpen voorkomen.

Mango een geluk bij bloedarmoede

Voor mensen met bloedarmoede is het ook goed om mango’s te eten. Dit komt door de grote hoeveelheid ijzer die er in de vrucht zit. Daarnaast helpt de vitamine C het lichaam ijzer op te nemen uit ander eten.
In mangovruchten zit veel tryptofaan, dit is de voorloper van serotonine. Beiden worden ook wel gelukshormonen genoemd.

Andere voordelen van het eten van deze tropische vrucht

Er zitten nog veel meer voordelen aan het eten van dit gezonde stuk fruit. Zo versterkt de mango de hartspier, beschermt het tegen hart en vaatziektes, verbetert het je seksleven doordat het hormonale systeem wordt verbeterd, helpt het bij het tegengaan van aambeien, obstipatie, etc.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.