Fruit

Is fruit gezond?

Mensen houden rekening mee met niet te veel calorieën te eten. Sommige fruitsoorten bevatten veel calorieën en de andere weinig calorieën.
Het is daarom belangrijk dat je het goede fruitsoort kiest.
Fruitsoorten met veel calorieën zijn : bananen, mango’s en kersen. En de fruitsoorten die weinig calorieën bevatten zijn: passievruchten en abrikozen.

Het is ook belangrijk dat je let op hoeveel koolhydraten je op een dag binnenkrijgt. Hier zit ook erg veel verschil in tussen de verschillende fruitsoorten. De bananen, kersen, mango’s en druiven bevatten de meeste koolhydraten. En in de volgende fruitsoorten zitten de minste koolhydraten : abrikozen, mandarijnen, passievruchten, aardbeien en bosbessen.

Ons menselijk lichaam heeft veel vezels nodig voor een goede darmwerking. Vezels geven een verzadigd gevoel. De fruitsoorten met veel vezels zijn : bosbessen en frambozen. Abrikozen en passievruchten bevatten helemaal geen vezels. Deze vruchten zijn ook populair in smoothies.

Zoals je kunt lezen is niet elk stuk fruit even gezond. Wil je afvallen dan kun je beter voor de fruitsoorten kiezen met weinig koolhydraten en calorieën.
Afwisseling in fruit is erg belangrijk. Dit komt doordat je lichaam verschillende soorten voedingsstoffen nodig heeft. Wat overal wordt aangegeven is dat 2 stuks fruit op een dag gezond is.

Hoe kun je het beste fruit bewaren ?

  • Vers fruit kun je het beste in de koelkast bewaren. Fruit dat niet goed rijpt kun je wel beter buiten de koelkast bewaren. Dit zorgt er dan voor dat het sneller gaat rijpen.
  • Bij tropisch fruit is belangrijk dat je het fruit buiten de koelkast bewaart. In de koelkast krijgen deze fruitsoorten waterige plekken waardoor ze sneller gaan rotten.
  • Appels , peren, bananen en perziken produceren veel ethyleen, dit is een stof dat de rijping bevordert. Andere fruitsoorten zijn daar gevoelig voor en kunnen sneller bederven hierdoor.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.