Kruidenthee

Is groene thee gezond?

De laatste jaren wordt het ook in west Europa steeds populairder: groene thee! En dat is niet voor niets. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat deze thee een soort wondermiddel is, dat helpt tegen veel nare kwaaltjes en ziekten. Het is dan ook niet zo gek dat men in Azië al duizenden jaren lang deze gezonde drank drinkt. Dagelijks een paar koppen thee is een gezonde keuze! Maar waarom eigenlijk? En welke gezondheidseffecten brengt het met zich mee? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

Groene thee, een gezonde wonderthee!

Het belangrijkste aan is dat deze thee bomvol anti-oxidanten zit. Deze anti-oxidanten gaan vrije radicalen in het lichaam tegen, die voor cel veroudering kunnen zorgen. Dit betekent dat het verouderingsproces van het lichaam wordt vertraagt. De belangrijkste anti-oxidanten in groene thee zijn de polyfenolen. Deze hebben een antibacteriële werking en hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever en de bloeddruk. Ook heeft het drinken van deze thee een positief effect op het cholesterolgehalte. Het verkleint de effecten van LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en vergroot juist het effect van HDL-cholesterol (goed cholesterol).

Thee werkt kalmerend

Ondanks dat er cafeïne in groene thee zit, werkt de thee kalmerend. Dit betekent niet dat het een thee is voor het slapen gaan. De cafeïne in de thee zorgt ervoor dat je scherp wordt en je goed kunt concentreren. Het is daarmee een gezonde keuze, wanneer je van koffie af wilt stappen!

Afvallen met groene thee

Wanneer je bezig bent met een dieet doet je er goed aan om dagelijks circa drie koppen groene thee te drinken. De anti-oxidanten (daar zijn ze weer) in de groene thee zorgen er namelijk voor dat je spijsvertering beter gaat werken. Door de betere werking van de spijsvertering zal je lichaam eerder over gaan tot vetverbranding, wat er voor zorgt dat de kilo’s er sneller af zullen vliegen! Dit gaat erg snel, dagelijks drie koppen thee heeft als effect dat je binnen enkele maanden al de eerste kilo’s kwijt bent!

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.