Yoghurt met havermout

Is havermout gezond?

Havermout wordt gemaakt uit haver, een graansoort. Door de korrels te wassen, te pellen en te verhitten wordt er havermout bereid. Vervolgens worden de haverkorrels in stukjes geknipt, met stoom verhit en daarna plat gewalst.

Het is erg gezond om regelmatig te eten. Dit komt omdat het veel eiwitten, voedingsvezels en meervoudig onverzadigde vetten bevat. Dit helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziektes, een gunstig effect heeft op uw cholesterolgehalte en zorgen voor een goede spijsvertering. De vele vezels die het bevat vormen als het ware een smeermiddel in de darmen waardoor de vertering van voedsel beter verloopt.

Naast bovenstaande bevat het ook veel vitamine B, magnesium en aminozuren. Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig eten van havermout ook de kans op darmkanker verkleint. De kans op darmkanker schijnt zelfs met 41% af te nemen, wanneer men regelmatig vezelrijke producten eet. Tot slot willen we vermelden dat havermout erg goed is voor de huid. Door een havermoutmasker voor het gezicht te maken kan je de huid voeden en dode cellen helpen te verdwijnen. De huid krijgt hierdoor een gezonde kleur en voelt weer glad en gezond aan.

Helpt havermout bij het afvallen?

Havermout wordt door het lichaam maar langzaam verbrandt. Daarbij absorberen de vezels veel water, waardoor je voor je gevoel langer vol zit. Ook zorgt het eten van verzelrijke producten ervoor dat je vet sneller verbrandt en spiermassa opbouwt, juist daarom ook bij sporters erg populair!

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.