Rundvlees

Is het eten van rundvlees gezond?

Met dit mooie weer komt de barbecue weer uit de schuur, mensen gaan massaal diverse vleessoorten grillen maar is al dat vlees wel zo gezond voor ons?

In deze blog wil ik je erop wijzen dat het eten van rundvlees gezond is, hierbij moet uiteraard wel een kanttekening worden geplaatst. Het eten van rundvlees is in beperkte mate gezond, zo dient een persoon circa 120 gram rundvlees te eten. Omdat rundvlees samen met ei, brood,vis en vleesvervangers deel uitmaakt van de schijf van 5 is het goed om te eten.

Vitaminen en mineralen in rundvlees

Rundvlees is rijk aan eiwitten en vitaminen B, daarnaast bevat rundvlees erg veel goede mineralen zoals ijzer en zink. Hierdoor kan er gezegd worden dat het eten van een stuk rundvlees gezond is.

Herkomst van rundvlees

Op de verpakking van een stuk rundvlees is af te lezen waar en in welke leefomstandigheden het runddier heeft geleefd. Het moge duidelijk zijn dat de prijs van het rundvlees afkomstig van runderen die in alle vrijheid hebben geleefd hoger is dan van de dieren die in een beperkte leefomgeving hebben geleefd.

In Nederland wordt enkel het vlees van stieren, kalveren en ossen verkocht, overige rundsoorten worden veelal gebruikt als melkvee.

Rundvlees in diverse vormen

Rundvlees is te verkrijgen is diverse vormen zowel in een vaste vorm als in een gepureerde vorm.

Vaste vormen van rundvlees;

Biefstuk
– Rollade
– Rosbief
– Sukadelappen
– Lendenstuk
– Ossenstaart

Gepureerde vormen van rundvlees;
– Gehakt
– Tartaar
– Filet American

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.