kokos

Is kokos gezond? Wij zochten het uit!

Je hebt vast al eens gehoord dat het gezond is: kokos. We consumeren steeds meer kokos en we gebruiken het op verschillende manieren. Zo bestaat er kokosolie, kokos-drinken, kokos voor op brood etc. De laatste jaren wordt het steeds duidelijker dat kokos erg gezond is voor mensen, zeker bij regelmatig consumeren. Maar waarom eigenlijk? En zit kokos niet bomvol verzadigde vetten? Wij leggen het uit.

Kokos is erg gezond om regelmatig te eten!

Bijna alles van de kokosboom kan worden gebruikt door mensen. Met name de kokosnoten worden gebruikt voor consumptie. De mensen die zeggen dat kokos vol verzadigde vetten zitten, hebben volkomen gelijk. Maar als ze erbij zeggen dat het daarom ongezond is, moeten we ze verbeteren. De verzadigde vetten in kokos(olie) bestaan namelijk grotendeels uit middellange vetzuurketens. Dit heeft als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken. Dit heeft vooral een positief effect op onze stofwisseling (metabolisme), omdat dit hierdoor versnelt wordt.

Het eten en/of drinken van kokos heeft nog meer voordelen. Zo zit het vlees van de kokosnoot bomvol vezels. Deze zijn erg belangrijk voor een gezond darmstelsel en werken als een soort ‘smeermiddel’ voor de darmen. Ook de spijsvertering heeft baat bij de vezels in kokos. In 100 gram kokosvlees zit 12 tot 14 gram aan vezels. Aanbevolen wordt om dagelijks zo’n 30 gram aan vezels te eten, waar kokos dus prima in kan voorzien.

Kokos zit naast deze vezels ook boordevol vitamines en mineralen. Deze zijn essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. Er zit o.a. veel vitamine B11 in kokos.

Kokos bevat veel anti-oxidanten

In kokos zitten veel anti-oxidanten, die ook erg gezond zijn voor ons lichaam. Anti-oxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen, die o.a. ziektes als kanker kunnen veroorzaken. Daarnaast verhogen deze vrije radicalen de kans op hart- en vaatziekten. Het consumeren van kokos verkleint deze kans.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.