Is komkommer gezond?

De komkommer is in Nederland een veel gegeten en daardoor een populaire groente, Nederlanders zijn gek op de verfrissende smaak van komkommer maar is de komkommer wel gezond? Op deze vraag wordt in dit artikel verder ingegaan.

Is het eten van komkommer gezond?

De komkommer bestaat voor een erg groot deel uit vocht, maar liefst 97% van een komkommer bestaat uit vocht! Verder bevat de komkommer vitamine C, deze vitamine draagt bij aan een betere weerstand, de energievoorziening en een goed functionerend zenuwstelsel.

Daarnaast helpt vitamine C het verouderingsproces tegen te gaan. 100 gram komkommer bevat 4 milligram vitamine C. Verder bevat een komkommer weinig verzadigd vet. Hiermee kan worden gesteld dat de komkommer een gezonde groente is. Vooral in de zomer heeft een komkommer een erg verfrissend effect en is het een welkome aanvulling op diverse salades. Dit komt mede doordat de komkommer rijk is aan vocht. Probeer het bijvoorbeeld eens komkommer in combinatie met brie.

Komkommer bewaren

Een komkommer kan circa 2 weken bewaard worden, wikkel de komkommer in folie dit voorkomt uitdroging. Ook kunt u het best de komkommer buiten de koeling bewaren, echter wel op een donkere en koele plek. Wanneer komkommers in de koelkast of de vriezer worden bewaard wordt deze na een verloop van tijd zacht en is het niet meer lekker om te consumeren.

Eten van een komkommer

Zoals al eerder werd aangegeven is de komkommer erg lekker door een salade, echter kan de komkommer ook prima tussendoor gegeten worden. De komkommer kan met of zonder schil gegeten worden, let wel wanneer de schil wordt verwijderd gaan ook belangrijke voedingsstoffen verloren. Wanneer een komkommer gegeten wordt dient deze eerst gewassen te worden. Het wassen van een komkommer houdt in dat deze even goed onder een stromende kraan (met koud water) afgeboend dient te worden. Elke kant van de komkommer dient kort geboend te worden.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.