Muntthee

Is muntthee wel gezond?

Muntthee is eigenlijk geen echte thee. De reden waarom is simpel; in echte thee hoort thee te zitten. Bij muntthee is dit niet het geval, deze bevat alleen de munt. Dit neemt niet weg dat deze ’thee’ een erg populaire theesoort is, al duizenden jaren lang. Dit heeft mede te maken met de medische werking die de thee heeft.

Munt (Mentha) is een geslacht van meerjarige planten uit de lipbloemenfamilie. Ze hebben sterk geurende stoffen die gebruikt worden in diverse producten als smaak- en geurstof, bijvoorbeeld in snoep en tandpasta. Deze kruid heeft veel positieve gezondheidseffecten op de mens.

De gezondheidseffecten van muntthee

Munt heeft veel medische werkingen. Het is dan ook niet gek dat muntthee net zoals groene thee al duizenden jaren lang een populaire drank is in meerdere culturen. De munt heeft vooral een goede werking op de darmen en maag. Thee met munt is goed om te drinken wanneer u last hebt van bijvoorbeeld een griepje. De munt heeft een slijm-oplossende werking en werkt mede daarom aan het beter voelen tijdens een verkoudheid.

Ook bij ademhalingsproblemen kan munt helpen door bijvoorbeeld een stoombad met munt te nemen. Dit werkt ook ontspannend voor de spieren. Zoals gezegd heeft muntthee ook een helende werking bij maagproblemen. Het helpt de eetlust te bevorderen en zorgt voor afscheiding van verteringsstappen. Ook zorgt het voor afvoer van darmgassen en misselijkheid. 

Last van reisziekte? Neem een kopje munt voor vertrek

Wanneer u vaak last hebt van reisziekte is het een goede tip om voor vertrek een lekker kopje muntthee te drinken. Dit kan helpen de reis te verzachten.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.