Rooibos thee

Is rooibos thee gezond

In Nederland wordt het steeds meer gedronken, rooibos thee. De thee is afkomstig uit Zuid-Afrika, van een struik die alleen daar groeit. De struik kan na anderhalf jaar voor het eerst worden geoogst en leeft gemiddeld niet langer dan zeven jaar. In Zuid Afrika noemen ze deze thee ook wel ‘de nectar van de natuur’. Net als veel thee-soorten is ook rooibos een gezonde thee. Maar waarom eigenlijk? En waar is het dan zo goed voor?

De thee bevat veel anti-oxidanten

Rooibos bevat net als veel andere thee-soorten veel anti-oxidanten. Deze anti-oxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren. Dit is goed voor het lichaam, omdat vrije radicalen schadelijk kunnen zijn. Het zijn elektrisch geladen deeltjes die in het lichaam kunnen ontstaan door stress of ouderdom, maar ook via voeding, medicijnen of alcohol naar binnen kunnen komen.

De vrije radicalen zorgen ook voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Om deze kans te verkleinen is het drinken van rooibos thee dus ook erg goed. Rooibos thee bevat ruim 50 keer meer anti-oxidanten dan groene thee, wat dus een positief effect kan hebben op uw gezondheid.

Het drinken van thee is rustgevend

Wanneer je last hebt van stress is een kopje thee erg geschikt. De kruiden in de thee hebben een rustgevend effect. In tegenstelling tot veel andere thee-soorten bevat rooibosthee geen cafeïne, waardoor het ook een goede keuze is om te drinken voor het slapen gaan. Het zal ervoor zorgen dat u lekker slaapt.

Rooibos thee is goed voor de stoelgang

Een kopje rooibosthee bevat een klein beetje looizuur, wat een gunstig effect heeft op uw stoelgang. Het heeft een positief effect op uw darmen, waardoor de stoelgang vertraagt. Hiervoor moet u wel met enige regelmaat een kopje thee drinken.

Anti-allergische werking van rooibos thee

Thee kan een verzachtende werking hebben bij een allergische reactie. Dit helpt zowel bij baby’s, kinderen en volwassenen. De stof histamine, die zorgt voor de allergische reactie, wordt door aspalathine en quercetine (stoffen die in thee zitten) geremd, waardoor de reactie minder heftig wordt. Dit helpt ook bij maagklachten, zelfs al komen die niet door een allergische reactie

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.