Tonijn

Is tonijn gezond?

Tonijn is de naam voor verschillende soorten oceaanvis, uit de familie der Makrelen. De soorten in het geslacht Thunnus  worden tot de tonijnen gerekend. Over het algemeen kunnen deze vissen erg snel zwemmen, sommige soorten tot wel tachtig kilometer per uur.

Waarom is deze vis zo gezond?

Wanneer het gaat om het eten van vis blijkt tonijn een erg goede keuze. Dit komt door de vele eiwitten die de vissoort bevat. Daarnaast zitten er veel omega 3 vetzuren in, welke ook erg goed voor je zijn. Een andere vissoort waar veel vetzuren in zitten is haring of zalm. Deze zorgen namelijk voor een goede groei van het lichaam, zijn goed voor onze bloedvaten en ons bloed, onze hersenen, onze zenuwen, huid en ogen. Een flinke lijst dus. Tonijn bevat relatief weinig vet en calorieën. Tonijn zit ook boordevol vitaminen en mineralen. Het regelmatig eten van deze vis heeft veel voordelen, waaronder:

– Het verminderd de kans op depressies
– Het verminderd de kans op hartproblemen
– Het verhoogd de HDL waarde (goede cholesterol)|
– Het verminderd de kans op de ziekte van Alzheimer
– Het helpt het verminderen van zicht-problemen
– Het helpt baby’s bij het ontwikkelen van hersenen

Deze vissoort mag je gerust regelmatig eten, maar wissel het uiteraard ook af met andere vissoorten. Ben je zwanger, dan is het verstandig onderstaande alinea te lezen.

Tonijn tijdens de zwangerschap

Door sommige overheden wordt het eten van deze vis tijdens de zwangerschap afgeraden. Dit komt door de relatief hoge kwik-waardes. De waardes hiervan in tonijn zijn in veel gevallen niet verontrustend, maar omdat ongeboren kinderen en kinderen tot 1,5 jaar hier extra gevoelig voor zijn wordt het uit voorzorg afgeraden.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.