zalm

Is zalm gezond?

De vissoort zalm komt van origine uit de rivieren op het noordelijk halfrond, echter door de vele uitzettingen komt de zalm nu wereldwijd voor. Dit komt doordat tegenwoordig zalm met name gekweekt wordt.

De zalm wordt met name in Zweden, Canada en Noorwegen gekweekt, dit omdat deze landen zich bevinden in het oorspronkelijke leefgebied van de zalm. Zalm is over de hele wereld een geliefde vissoort om te eten, maar is het ook gezond?

Zalm de gezonde vette vissoort

Zalm bevat redelijk veel vetten, maar dit zijn goede vetten. In zalm zitten veel omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn erg gezond voor mensen, ze verkleinen de kans op onder andere hartziekten,vaatziekten, artritis (ontsteking van gewrichten) en depressies. Tevens zorgen omega 3 vetzuren voor een goede groei van het lichaam en zijn de vetzuren goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen.

Zoals al eerder is aangegeven is zalm rijk aan omega 3 vetzuren, deze vetzuren dragen bij aan een verlaging van het cholesterol-gehalte. Door onze westerse leefstijl hebben we vaak te maken met een te hoog cholesterol-gehalte hebben. Dit vergroot de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk en brengt meer gezondheidsrisico’s met zich mee.

Dankzij deze feiten kan er geconcludeerd worden dat zalm een erg gezonde vissoort is om regelmatig te eten, net als zoals vele andere vissoorten.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.