Italiaans brood met tonijn en salade

Italiaans piadina met tonijn en salade

Sharing is caring!

Italiaans brood met tonijn en salade een lekker gerecht voor vis- en broodliefhebbers. Piadina is een Italiaans brood dat plat is. Echter kan dit gerecht ook met een wrap bereid worden. Het recept dat we hier bespreken is voldoende voor 4 personen en in circa 20 minuten te bereiden. De piadina met tonijn kan zowel als lunch als diner gegeten worden, een ideaal recept voor de snelle maaltijd dus.

Ingrediënten piadina met tonijn

1 rode ui
4 eetlepels appelciderazijn
1 potje gegrilde paprika
160 gram tonijn in olijfolie (blikje)
1 zakje rucola
100 gram groene olijven (zonder pit)
1 pak ( 4 stuks) piadine

Bereidingswijze piadina met tonijn

Snijd de rode ui in hele dunnen ringen en doe ze in een schaal met de appelciderazijn. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd ze in reepjes. Haal 2 eetlepels olie uit het blikje van de tonijn en laat de rest uitlekken. Schep 2 eetlepels uit de appelciderazijn en laat de rest uitlekken. Gebruik 20 gram rucola en gebruik de opgevangen olie en appelciderazijn , doe dit in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer tot een grove salsa.

Snijd de groene olijven fijn en meng ze door de salsa heen. Meng de rest van de rucola door de paprika. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en verwarm hierin de piadine in delen gedurende 2 minuten. Keer ze halverwege om. Vul de piadine met de rucola, tonijn, rode ui en het paprika-rucolamengsel. Laat ongeveer 7 centimeter aan de boven en onderkant vrij en rol ze op. Snijd ze schuin door en eetsmakelijk!

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.