Itaiaanse bol met gehakt

Italiaanse bol met gehakt en groenten

Sharing is caring!

In dit recept bespreken we een recept met een Italiaanse bol, gehakt en groenten. Het is een recept dat erg eenvoudig te bereiden is, binnen 15 minuten staat het gerecht op tafel, Het recept dat hier besproken wordt is voldoende voor 4 personen.

Ingrediƫnten Italiaanse bol met gehakt

– 4 Italiaanse bollen
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 100 gram geraspte 30+ kaas
– 1 courgette

Bereiding Italiaanse bol met gehakt

Snijd de kap van de Italiaanse bollen en pluk het binnenste van de Italiaanse bol uit Nu ontstaat er een soort kom die je van de Italiaanse bol maakt. Snijd de ui, paprika en courgette in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rul het gehakt in een koekenpan bruin en voeg tot slot de groenten hieraan toe, zodat dit ook lekker gaat wordt. Pak een ander koekenpan en laat hier wat olijfolie in warm worden, bak de plukken die je uit de Italiaanse bol hebt geplukt in een paar minuten lekker knapperig.

Van de broodplukken maak je als het ware zelf croutons. In de tussentijd is het mengel van het gehakt en groenten goed gaar geworden. Deze kun je met een spatel of een lepel in de Italiaanse bollen scheppen.

Voeg een beetje geraspte kaas toe en zet de Italiaanse bollen in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer de gevulde Italiaanse bollen en de croutons met wat guacamole om het recept compleet te maken.

Wist je dat de Italiaanse bol ook perfect als soepkom bij gebonden soepen gebruikt kan worden? Probeer eens tomatensoep in een Italiaanse bol. 

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.