Italiaanse bol met tomatensoep en kaas

Italiaanse bol met tomatensoep en kaas

Een heerlijk en gemakkelijk recept voor in het weekend een Italiaanse bol met tomatensoep en kaas.
Een erg leuk gerecht omdat je de de Italiaanse bol als soepkom kunt gebruiken. In dit artikel zal ik uitleggen hoe dit gerecht te bereiden is, als eerst zullen de ingrediënten worden beschreven, vervolgens de bereidingswijze. Dit gerecht kun je in circa 20 minuten op tafel serveren.

Ingrediënten Italiaanse bol met tomatensoep en kaas

– Italiaanse bol
– Tomatencrème soep
– Geraspte kaas
– Bieslook

Bereidingswijze Italiaanse bol met tomatensoep en kaas

Neem de Italiaanse bol en snijd het bovenste kapje van de Italiaanse bol, gooi het kapje niet weg want dit kan dienen als deksel voor je zelfgemaakte soepkom. Hol vervolgens de Italiaanse bol uit.
Zorg ervoor dat er een rand van circa 1 centimeter breed overblijft, anders gaat de soepkom van de gemaakt uit de Italiaanse bol lekken.

De Italiaanse bol is nu geheel uitgehold, er moet nu een laagje geraspte kaas op de bodem worden aangebracht. Bedek de bodem van de Italiaanse bol met ongeveer 1 centimeter kaas. Nu is de zelf gemaakte soepkom gereed en kan de soep erin. Zelf gebruik ik altijd tomatencrèmesoep van Unox, deze is in circa 8 minuten klaar om te serveren.

Andere soepen zullen in een vergelijkbare tijd gereed zijn om te serveren. Maak de tomatencrèmesoep warm in een pannetje, eenmaal gereed kan de soep met een soepschep in de Italiaanse bol geschept worden, circa 1,5 schep is voldoende anders wordt de soep te zwaar voor het brood en bestaat de kans dat de zelfgemaakte soepkom gaat lekken.

Doordat de tomatencrèmesoep warm is zal de kaas die op de bodem van de Italiaanse bol ligt gaan smelten, hierdoor komen er stukjes kaas door de tomatensoep. Tot slot voeg je wat bieslook toe naar smaak en als decoratie.

Het is wel belangrijk dat de soep een dikkere structuur heeft, anders wordt de korst van de Italiaanse bol zacht en raakt de soepkom lek. Dit gerecht is ook te bereiden met champignonsoep of met erwtensoep.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Het recept samengevat
Naam van het recept
Italiaanse bol met tomatensoep en kaas
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
0 Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.