Is kaas gezond? Dat is de vraag!

Het is een belangrijk Nederlands exportproduct: kaas. Ook door veel Nederlanders zelf wordt kaas (erg) veel gegeten. En dat is niet gek: kaas is erg veelzijdig waardoor het lekker kan zijn als ontbijt, tijdens de lunch, door het avondeten en als tussendoortje. Maar is het wel goed om zo vaak kaas te eten? Helaas, kaas blijkt niet zo gezond als veel mensen denken.

Er zijn veel verschillende soorten kaas, waardoor er niet een eenduidig antwoord gegeven kan worden op de vraag of kaas gezond of juist ongezond is. Er zijn honderden verschillende kazen, waarvan sommige stukken (on)gezonder dan anderen. Toch is over het algemeen te zeggen dat kaas niet erg gezond is om regelmatig te eten.

Waarom is kaas niet gezond?

Kaas bevat namelijk maar weinig voedingsstoffen. Er zitten wel voedingsstoffen in die ons lichaam nodig heeft, zoals eiwitten en calcium, maar deze kunt u beter via andere voedingsmiddelen binnenkrijgen die minder vet bevatten. Kaas is over het algemeen namelijk behoorlijk rijk aan verzadigde vetten. Dit zijn ongezonde vetten die het risico op o.a. hart- en vaatziekten verhogen.

Blijven genieten van kaas?

Vind je kaas heerlijk en wil je er van blijven genieten? Dan doe je er goed aan om een magere kaassoort te eten. Let daarom goed op de verpakking wanneer je kaas koopt. Wil je goedkoop kaas eten? Dan is het vaak voordeliger om een blok kaas te kopen, waarvan je met een kaasschaaf plakken moet snijden.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.