Deze keer een Oosters recept, Kantonese mie met varkenshaas. Dit gerecht is als zoveel Oosterse gerechten snel te bereiden in een wok, de Kantonese mie met varkenshaas is in circa 20 minuten te bereiden. Het recept is voldoende voor 4 personen.
Ingrediënten Kantonese mie met varkenshaas
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus
– 2 theelepels honing
– 1 theelepel nootmuskaat
– 300 gram in blokjes gesneden varkenshaas
– 1 pak Chinese eiermie
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 400 gram Chinese roerbakgroente
– 1 gele paprika in reepjes
Bereiding Kantonese mie met varkenshaas
Neem een schaaltje en voeg hier de sojasaus, oestersaus, honing en de nootmuskaat aan toe, meng het tot een marinade.
Voeg de blokjes varkenshaas toe en schep het door de marinade. Kook de mie volgens verpakking, aangezien dit per fabrikant kan verschillen. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Schep de varkenshaas uit de marinade bewaar de marinade.
Bak de varkenshaas al omscheppend in 2 minuten gaar. Voeg de Chinese roerbakgroente en paprika toe en bak het nog eens 4 minuten. Voeg de marinade en mie toe en verwarm het 2 minuten. Verdeel het over 4 borden.
Een ander wokgerecht proberen? Hier vind je het recept voor varkensvlees met perzik terug.