Kip en venkel met tomatensaus

Kip en venkel met tomatensaus

Dit keer benoemen we een gerecht met kip, venkel en tomatensaus. Dit recept is erg lekker om te eten in combinatie met rijst of pasta. Het recept voor kip en venkel met tomatensaus is in circa 25 minuten te bereiden en is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten kip en venkel met tomatensaus

2 eetlepels arachideolie
400 gram kipfilet
½ eetlepel venkelzaad
2 tenen knoflook
1 paprika 
2 venkelknollen
1 fles passata napolitana (pasta saus)
½ theelepel chilivlokken
300 gram tagliatelle 
280 gram uitgelekte olijven 
Peper en zout

Bereiding kip en venkel met tomatensaus

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit dan de pan met de arachideolie en bak de reepjes kipfilet, het venkelzaad en peper en zout op hoog vuur gedurende 5 minuten. Snijd de knoflook fijn en de paprika in stukjes.
Snijd de onderkant van de venkel en halveer ze en maak er reepjes van.

Voeg de groente en knoflook toe aan de kip en bak het gedurende 4 minuten mee. Vervolgens voeg je de passata napolitana toe, en verwarm het gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng het op smaak met de chilivlokken. Kook dan de tagliatelle volgens de verpakking want dit is per merk verschillend. Meng het dan door de saus. Bestrooi het dan met de olijven.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.