Kip met pestokrieltjes

Kip met pestokrieltjes

Kip met pestokrieltjes een eenvoudig te bereiden gerecht met kip, krieltjes, venkel en pesto beschreven. Het gerecht is voldoende voor 4 personen in circa 15 minuten te bereiden. Dit gerecht is een maaltijdssalade dus lekker fris en caloriearm.

Ingrediënten

– 500 gram krieltjes
– 40 gram pijnboompitten
– 2 venkelknollen
– 300 gram kipfilet
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel olijfolie
– 5 eetlepels pesto
– 75 gram rucola

Bereiding kip met pestokrieltjes

Was de krieltjes en snijd deze half door. Kook de krieltjes vervolgens in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de krieltjes af en laat deze goed uitlekken.
Ondertussen kun je alvast een koekenpan verhitten en de pijnboompitten verhitten in ongeveer 3 minuten, zonder olie of boter toe te voegen. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen op een bord. Snijd nu de venkelknollen.
Zorg ervoor dat je ongeveer 1 centimeter gemeten vanaf de onderkant afsnijdt. verwijder de groene en harde kern. Snijd de venkel vervolgens in dunne repen in de lengterichting.

Snijd de kipfilet in plakken en leg deze in een kom. Voeg hieraan de citroensap, olijfolie en voeg hier wat peper en zout aan toe. Schep de kipfilet goed door en bak deze in circa 4 minuten gaar in een grillpan, zonder olie of boter.

Pak nu een grote kom en voeg hier de rucola, pijnboompitten, krieltjes, venkel aan toe en schep dit goed door elkaar. Voeg de pesto toe en meng alles nogmaals goed door elkaar heen. Leg de kip er als laatst bovenop.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.