Kipravioli met asperges

Kipravioli met asperges

Kipravioli met asperges een erg lekker gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Om kipravioli met asperges te kunnen bereiden ben je ongeveer 45 minuten bezig, hiervan gaan 30 minuten in de voorbereiding zitten, de rest van de tijd in de bereiding van het gerecht.

Je kunt dit gerecht dus perfect voorbereiden om bijvoorbeeld een dag later te bereiden. Hierdoor is het gerecht ook geschikt om op een dag te bereiden wanneer je eigenlijk weinig tijd hebt om te koken. Het recept voor kipravioli met asperges dat hier wordt beschreven is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten kipravioli met asperges

Om deze overheerlijke kipravioli met asperges te maken heb je onderstaande ingrediënten nodig

  • 500 gram schoongemaakte asperges
  • 350 gram kippenborstfilet in grove stukken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 550 gram wontonvelletjes
  • 1 losgeklopt ei
  • 80 gram boter (gesmolten)
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels grofgesneden verse bieslook

Bereiding kipravioli met asperges

Breek de taaie uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Kook of stoom vervolgens de asperges tot ze gaar zijn en giet ze af. Snijd de punten van de asperges, bewaar deze. Snijd de stengels van de asperges fijn. Vermeng de kip met olie en roer hier de fijngesneden stukjes asperge door. 

Bestrijk de wontonvelletjes met ei, leg hier één volle theelepel met het kip/aspergemengsel op. Dit mengsel moet in het midden van het wontonvelletje geplaatst worden, hier gaan we namelijk ravioli van maken. Leg nu een ander wontonvelletje over het met kip/aspergemengsel bedekte wontonvelletje en druk de randen aan. Herhaal dit proces totdat alles op is.
Pak een dunschiller en schil de citroen dun, snijd de schil in dunne reepjes.

Kook de ravioli in porties in een grote pan met kokend water, de kip is in ongeveer 5 minuten gaar. Roer hier regelmatig doorheen, zodat de raviolikussentjes niet aan elkaar vastkleven. Laat de kipravioli goed uitlekken. Vermeng de warme ravioli met de achtergehouden aspergepunten en de citroenschil in een grote kom. Voeg hier vervolgens de boter, het citroensap, de knoflook en bieslook aan toe. 

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.