Kip satédrumsticks

Krokante drumsticks uit de oven

De lekkerste drumsticks uit de oven maak je binnen 40 minuten. Het recept voor dit lekkere kip-/ovengerecht beschrijven we op deze pagina. Het recept voor deze krokante drumsticks is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten krokante drumsticks

8 drumsticks 
300 milliliter kippenbouillon 
100 gram bloem 
1 eetlepel paprikapoeder
75 gram pinda’s (grof gemalen)
75 gram paneermeel 
2  geklopte eieren
750 gram geschilde aardappelen in dunne plakken
3 eetlepels olijfolie
1 krop sla
2 tomaten in partjes gesneden
½ komkommer in plakjes gesneden
50 milliliter slasaus

Bereiding krokante drumsticks

Gaar de drumsticks ongeveer 20 minuten voor in de kippenbouillon. 
Laat ze afkoelen en dep ze goed droog. 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de paprikapoeder, 1 theelepel zout en versgemalen peper. Meng de pinda’s met de paneermeel. 
Wentel de drumsticks door het bloemmengsel. Haal de kip daarna door het ei en tot slot door het pinda paneermeel mengsel. Leg de drumsticks naast elkaar op de bakplaat en bak ze midden in de oven ongeveer 15 minuten bruin en krokant. Keer ze af en toe even om. Bak ondertussen de aardappels in de hete olie en maak de sla met tomaten, komkommer en slasaus.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.