Kwarktaart dat maak je zelf!

Zin om zelf een lekkere (enigszins verantwoorde) kwarktaart te maken? Dan is deze taart iets voor jou! Het recept voor deze kwarktaart is voldoende voor 6 tot 8 personen. De bereiding van deze taart is best eenvoudig en met circa 1 uur kun je al lekker smullen van de lekkerste eigen gemaakte kwarktaart die je ooit geproefd zult hebben.

Wat heb je nodig?

– 2 sinaasappels
– 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
– 3 eieren
– 125 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 theelepels gemalen kaneel
– 250 gram volle kwark
– poedersuiker

Extra nodig
– Een rasp
– Een deegroller
Een springvorm doorsnede 20 centimeter

Bereidingswijze kwarktaart

De oven voorverwarmen op 200 graden.
Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil. Leg de bladerdeeg op elkaar en bestrooi elk plakje met een beetje sinaasappelrasp. Rol uit tot een lap van ongeveer 26 centimeter doorsnede.
Bekleed de vorm met het sinaasappeldeeg. Klop de eieren los met de suiker, vanillesuiker en kaneel. Roer de kwark erdoor. Schep het kwarkmengsel op de sinaasappelbodem. Bak de taart gedurende 30 tot 35 minuten goudbruin. Laat de kwarktaart in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en bestrooi de taart met veel poedersuiker.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.