Met de Lazyfitgirl methode gestart

Inmiddels ben ik nu 3 weken bezig met de lazyfitgirl methode. In deze blog leg ik uit wat het inhoudt en waarom ik niet meer bezig ben met de gymjunkieslifestyleplan.

Waarom gestopt met het gymjunkieslifestylplan?

Een aantal maanden heb ik het gymjunkieslifestyleplan gevolgd. De reden dat ik gestopt ben met het gymjunkieslifestyleplan is, omdat ik mij vast hield aan de voorbeeldschema’s en aan de wissellijsten. Hierdoor bleef ik het gevoel houden dat ik een ‘dieet’ aan het volgen ben. Dit gevoel hoef je eigenlijk helemaal niet te hebben omdat je zelf helemaal kunt invullen in wat je wilt eten, maar bij mij bleef dit gevoel helaas wel. Dit komt omdat ik het lastig vond om te kiezen wat ‘mag/kan’ buiten de wissellijsten om. De afgelopen weken vond ik het maar lastig om te kiezen wat ik wil eten en dan ook nog mijn calorieën in de gaten houden. Ik was vanaf toen erg zoekende wat bij mij past. Toen zag ik ineens de boekjes weer liggen van de Lazyfitgirl methode, op dat moment besloot ik om me daar nog eens in te gaan verdiepen.

Lazyfitgirl methode

Nadat ik mij in gelezen had in deze methode kreeg ik veel zin om met deze methode te gaan beginnen. Wat mij het meest aansprak was dat je stap voor stap leert om een nieuwe leefstijl te creëren, zonder voorbeeld menu’s of schema’s wat je ‘moet’ gaan volgen. Hierdoor weet je straks ook precies wat voedzaam is en wat minder voedzaam is. Bij deze methode bestaat niet goed of fout, je gaat beter na denken door het lekkers een cijfer te geven. Calorieën hoef je hier ook niet te gaan tellen, je gaat eten op gevoel (intuïtief eten). Je leert door te gaan eetswitchen, hiermee vervang je bijvoorbeeld alles door volkoren producten. Denk aan volkoren pasta’s, brood, wraps en meel. Door deze eetswitch ga je voedzamer eten. En door ‘goede’ keuzes te maken let je nu goed op de voedingswaarden. Met deze methode heb ik nu al geleerd hoe je nu etiketten goed kunt lezen en waar je op moet letten om te kijken of het gezond en/of voedzaam is. Sinds deze week gebruik ik nu ook de app kiesikgezond. Hele fijne app om te kijken of je nog een gezondere keuze kunt maken bij bepaalde producten.

Sinds vorige week doe ik ook mee met de cursus van lazyfitgirl, dit heet lazyfitgirl academy. De cursus duurt 8 weken. Na deze 8 weken heb je nog gewoon toegang tot de community.
Met andere vrouwen zitten we in een community en worden we online begeleid naar een gezonde leefstijl. Je kunt elkaar motiveren, je krijgt opdrachten om uit te voeren en kunt vragen stellen waar ambassadrices en/of Ankie ze beantwoorden.

Ik heb mezelf nu voorgenomen om gedurende 8 weken niet meer te gaan wegen en/of te gaan meten. Dat heb ik afgelopen week gedaan toen de cursus begon. Over 7 weken nu zal ik weer een blog schrijven hoe de cursus mij bevallen is en of deze methode bij mij past.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.