Chocolade broodje

Maak zelf de lekkerste chocolade broodjes

Sharing is caring!

Ben je gek op chocolade broodjes? Deze zijn erg gemakkelijk zelf te maken, hoe je zelf chocolade broodjes moet maken dat lichten we toe in dit artikel. Echt gezond zijn de chocolade broodjes niet, maar wel lekker of als cheat meal. Het recept is voldoende voor 16 chocolade broodjes, de bereidingstijd bedraagt circa 15 minuten, echter hebben de broodjes daarna nog wel circa 45 minuten de tijd nodig om goed af te koelen.

Ingrediënten chocolade broodjes

500 gram mix voor witbrood
250 ml + 3 eetlepels melk
1 ei
3 eetlepels gesmolten boter
1 vanillestokje
50 gram witte basterd suiker
Klein beetje bloem
100 gram ongezouten cashewnoten 
100 gram pure chocolade
3 eetlepels cranberrymix

Extra nodig
Muffinbak vorm
Papieren cakevormpjes
Deeghaken en een mixer

Bereiding chocolade broodjes

Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal het vanillemerg eruit met het puntje van een scherp mes.
Mix de broodmix, 250 ml melk, het ei, de boter, het vanillemerg en de suiker tot een soepel deeg.
Dek het af met aluminiumfolie en laat het gedurende 30 minuten rijzen.  Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30×30 cm.
Bestrooi het deeg met de noten, chocolade en de cranberrymix. 
Rol het deeg strak op en snijd het in 16 stukjes. Leg in elke holte van de muffinbak vorm een papieren cake vormpje. Leg in elk vormpje een stukjes deeg, zodat de spiraal goed zichtbaar is. Bestrijk met de rest van de melk en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.