Mexicaanse groentenwrap met kipspiesjes

Sharing is caring!

Mexicaanse groentenwrap met kipspiesjes een lekker en gemakkelijk te bereiden gerecht met een Mexicaans tintje. Dit recept is trouwens ook erg geschikt om te bereiden op de barbecue, de kipspiesjes in elk geval. Het recept staat in circa 20 minuten op tafel en is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten Mexicaanse groentenwrap met kipspiesjes

– 400 gram kipfilet
– 3 limoenen
– 1 eetlepel olijfolie
– 12 tomaatjes (snoeptomaten)
– ½ theelepel paprikapoeder
– ½ theelepel kerriepoeder
– 8 barbecue spiesen
– Zout en peper
– 3 lente-uien
– 1 zak Mexicaanse groetenmix (vaak in de diepvries terug te vinden)
– 6 wraps
– 125 gram geraspte kaas

Bereiding Mexicaanse groentenwrap met kipspiesjes

Snijd de kipfilet in blokken van ongeveer 1 cm x 1 cm, bestrooi deze met wat zout en peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Pers één limoen uit en snij een andere limoen in partjes. Besprenkel de kipfiletblokjes met limoensap en olijfolie. Pak nu de barbecue spiesen en rijg een stuk kipfilet eraan, plaats nu een snoeptomaat en rijg er vervolgens nog 3 stukken kipfilet aan. Hierdoor krijg je een spies met daaraan 4 blokken kipfilet en 1 tomaat, herhaal dit proces tot de kipfilet op is.

Leg de spiesen op een schaal en dek deze af, zet deze schaal met spiesen koel weg. Zodat de kruiden en het limoensap nog wat kunnen intrekken.

Bereiding Mexicaanse groentemix

Nu is het tijd om de Mexicaanse groentemix te maken. Snijd de lente-uien in kleine stukjes Pak een schaal en doe hier de Mexicaanse groentemix in, besprenkel deze met het limoensap van de laatst overgebleven limoen. Voeg de lente-ui toe en meng alles goed door elkaar. Dek ook deze schaal met de Mexicaanse groentemix af en zet het weg in de koeling.

Wanneer je de kipspiesen en Mexicaanse groenten wilt bereiden, dan dien je de spiesen circa 10 minuten op een hete barbecue te grillen. Dit kan ook in een grill of hapjespan uiteraard.

Om de wraps met de Mexicaanse groenten te bereiden dien je ongeveer de helft van een wrap te bedekken met de groentemix en daarover strooi je wat geraspte kaas. Deze wrap vouw je vervolgens dicht. De wrap kun je ook op de barbecue bereiden, de wrap is klaar zodra de kaas is gesmolten. Wil je de wrap niet op een barbecue bereiden, dan kun je ervoor kiezen om de wrap in een grillpan, op een contactgrill of in de oven te bereiden. Hierbij geldt hetzelfde principe zodra de kaas is gesmolten is de wrap klaar om te eten. Een ander recept proberen met een wrap? Probeer deze wrap met sperziebonen en ananas eens.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.