Mexicaanse stamppot

De Mexicaanse stamppot is voor degene die van stamppotten houdt een welkome afwisseling op alle standaard stamppotten die wij in Nederland kennen. Deze Mexicaanse stamppot bereid je met aardappel, maïs, paprika en gehakt. Dit stamppot gerecht is voldoende voor 4 personen en in ongeveer 45 minuten te bereiden.

Ingrediënten Mexicaanse
stamppot

– 600 gram kruimelige aardappelen
– 2 maïskolven
– 2 paprika’s (1x rood / 1x groen)
– 1 eetlepel olijfolie
– 500 gram rundergehakt
– 1 blik maïskorrels
– 2 wraps
– 1 blik kidneybonen
– 100 gram geraspte kaas
– 1 pot salsa dip

Bereiding Mexicaanse stamppot

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen en snijdt deze in tweeën. Kook de aardappelen in een pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp de aardappelen fijn.

Zorg ervoor dat de gestampte aardappelen warm blijven. In de tussentijd kun je de maïskolven schoonmaken en snijdt deze in tweeën. Kook ook de maïskolven in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar. Ondertussen kun je de paprika’s wassen en in blokjes snijden.

Bak in een koekenpan het gehakt, zodat deze mooi bruin wordt. Gooi hier wat olijfolie bij en bak de paprika’s hierin mee. Laat de kidneybonen en maiskorrels uitlekken en voeg deze bij de koekenpan met gehakt en paprika. Bak dit mengels al scheppend 10 minuten door.

Nu schep je de kidneybonen, maïskorrels, paprika en het gehakt bij de gestampte aardappelen en meng je dit goed door elkaar. Vul nu de wraps met dit mengel en vouw deze dicht.

Schep de overige aardappels, gehakt, kidneybonen, maïskorrels en paprika in een ovenschaal. Leg de wraps hier bovenop en bestrooi dit met geraspte kaas. Zet de Mexicaanse stamppot nu circa 10 minuten in de oven, net zolang tot de kaas is gesmolten.

Serveer de Mexicaanse stamppot met de salsasaus en de 2 maïskolven.
Meer Mexicaanse recepten proberen? Check dan onze pagina met Mexicaanse recepten.


WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.