Yvanka met boek op je lijf geschreven

Mezelf accepteren hoe ik ben

Ik was altijd heel erg bezig met hoeveel ik woog. De cijfers op de weegschaal bepaalden mijn humeur voor die dag Per dag wisselde mijn humeur heel erg, dit kwam omdat ik mij elke dag woog. Helemaal in het begin woog ik mij netjes 1 keer in de week. Toen mijn gewicht 2 weken lang stil bleef staan wilde ik graag kijken wat mijn gewicht per dag deed. Vanaf het moment dat ik dagelijks woog zag ik dat mijn gewicht heel erg schommelt. Ook ik weet dat je je niet dagelijks moet wegen omdat in verband met je hormonen het gewicht iedere dag anders kan zijn. Maar toch deed ik dit een tijdje om te kijken wat mijn gewicht dagelijks deed.

Mijn gewicht

Iedere ochtend na het wegen ging ik voor de spiegel staan. Doordat de weegschaal ieder dag iets anders aangeeft, schommelt ook mijn zelfverzekerdheid. Wat ik natuurlijk wél ben blijven doen is mijn omvang in centimeters opmeten. Gelukkig boek ik hiermee wel het gewenste resultaat, mijn omvang in centimeters wordt steeds minder. Toch blijft het in mijn hoofd zitten dat die kilo’s eraf moeten, terwijl ik al super blij moet zijn met de centimeters die eraf gaan én eraf blijven.

In een negatieve flow zitten

Een tijdje geleden zat ik in een negatieve flow. Ik was heel druk bezig met :

  • Mijzelf niet mooi vinden
  • Mijn lichaam niet kunnen accepteren, afvallen gaat echt mega langzaam
  • Waarom zijn anderen veel mooier dan mij
  • Me schuldig voelen na het cheaten

Positieve vibe

Op social media (Instagram) ben ik Mayra Louise tegen gekomen. Na een aantal podcasts te hebben geluisterd heeft ze me enorm aan het denken gezet. Mayra Louise zei ook in een podcast dat iedereen goed is zoals hij of zij is, ongeacht hoe de persoon er ook uit ziet. En dat is natuurlijk ook zo! Maar toch moet ik dat echt nog gaan leren.

Vanaf nu ga ik positiever tegenover mezelf zijn. Ik ben meer dan alleen maar mijn lichaam en natuurlijk mag ik er zijn! Vorige week heb ik ook haar boek ‘Op je lijf geschreven‘ gekocht . Ben er net aan begonnen maar vind het nu al geweldig. Als ik het boek uit heb gelezen ga ik hier zeker een review over schrijven. In deze review zal ik omschrijven wat het met mij heeft gedaan en hoe ik dan over het accepteren van mezelf denk.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.