Hellofresh

Mijn ervaring met Hellofresh

Waarschijnlijk ken je het concept van Hellofresh wel. De box met verse ingrediënten die wekelijks thuis bezorgd kan worden. Een leuk en destijds uniek concept in Nederland. Je kookt zelf je dagelijkse potje maar hoeft eigenlijk hiervoor de deur niet meer uit. Zelf hebben wij Hellofresh erg positief ervaren, echter zijn we op den duur er wel mee gestopt. In dit artikel willen we je uitleggen hoe Hellofresh werkt en hoe het ons is bevallen.

Hoe wij in aanraking kwamen met Hellofresh

In 2013 kochten wij ons eigen eerste huis in een nieuwbouwwijk, doordat het een compleet nieuwe wijk betrof kregen we geregeld huis-aan-huis verkopers aan de deur. Je raadt het denk ik al, op een dag kwam er een jongen bij ons aan de deur die het concept van Hellofresh toelichtte, hij kon ons een leuke aanbieding doen. Hierdoor konden we tegen een gereduceerd tarief de maaltijdbox uitproberen. Na kort nagedacht te hebben, hebben we ons ingeschreven op het Hellofresh-concept én een week later lag de eerste Hellofreshbox bij ons op het aanrecht.

Hoe werkt het concept?

Je kunt iedere week een aantal maaltijden (minimaal 3) bestellen via de website of Hellofresh app. Wij hebben in eerste instantie het goedkoopste pakket besteld en kozen dus wekelijks 3 maaltijden uit. Op een gegeven moment beviel het zo goed dat we dit hebben uitgebreid naar 5 maaltijden. Het eten is vers en je ontvangt van alle gerechten die je afneemt een receptenkaartje. Hierop staat precies hoe je de maaltijd moet bereiden. De prijs van Hellofresh valt ook nog wel mee je betaalt per maaltijd ongeveer 8 euro, echter zijn de porties redelijk groot. Alle ingrediënten zijn vers, komen ze het thuis bezorgen én je eet best exclusieve recepten die je anders niet zo snel zult eten. Vooral het laatste vonden wij leuk aan het Hellofresh concept.

Toch gestopt….

Wij hadden een aantal weken Hellofresh uitgeprobeerd, het beviel goed. Echter na een paar weken konden we alleen uit gerechten kiezen die ons niet lekker leken. Hierop hebben we het stop gezet, dit kan gelukkig eenvoudig via de website of via de app ingesteld worden. Dit is ook handig als je een keer op vakantie gaat, dan kun je de maaltijdbox (tijdelijk) stoppen. Iedere week bleven we de Hellofresh website in de gaten houden maar iedere keer konden we kiezen uit gerechten die ons niet aanstonden. Hierna hebben we Marley Spoon eens geprobeerd, dit is eigenlijk een soort gelijk concept maar met andere soort gerechten.

Ondanks dat de maaltijdbox ons na een tijdje tegen ging staan zijn we toch nog erg positief over.
Je eet altijd verse producten, die bij jouw uit de regio komen. Er worden recepten gedeeld die je normaal gesproken niet snel zult bereiden. Wil jij ook de maaltijdbox uitproberen? Meld je dan aan via deze link Hellofresh.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.