Marley Spoon

Mijn ervaring met Marley Spoon

Marley Spoon is een concept waarbij je een maaltijdbox kunt bestellen. Deze maaltijdbox wordt vervolgens thuis geleverd en je kunt je eigen gerecht koken. Al eerder schreven we over Hellofresh, dit is eigenlijk een zelfde soort concept alleen zijn de gerechten bij Marley Spoon vaak iets ‘exclusiever’. In tegenstelling tot de maaltijdbox van Hellofresh zijn de recepten uit de maaltijdbox van Marley Spoon vaak afkomstig uit een Oosterse keuken, wat inhoud dat de gerechten meestal wat pittiger zijn (dit kun je zelf bepalen en staat ook altijd goed beschreven op het recept). Hier moet je van houden maar dat doen wij dus top!

Hoe wij in aanraking kwamen met de maaltijdbox

Net zoals Hellofresh werkt Marley Spoon met deur-aan-deur verkopers, zo kwam er een jongen bij ons langs die het concept toelichtte. Wij hadden toen al ervaring met Hellofresh en het leek ons wel leuk om Marley Spoon eens uit te proberen. We konden met een leuke actie deelnemen, waardoor het ook financieel gezien nog een goede deal was. Na een weekje wachten stond er een maaltijdbox bij ons op de keukentafel en konden we lekkere maaltijden gaan maken. Het was een goed verzorgde maaltijdbox en de gerechten zijn eenvoudig te bereiden, alles staat stap voor stap goed beschreven. Ook krijg je vaak nog een producten cadeau zoals een koelkastmagneet of producten die je kunt uitproberen, wij hebben bijvoorbeeld eens Nakd repen en ijskoffie erbij gekregen.

Hoe werkt het concept?

Je bestelt iedere week een aantal maaltijden en krijgt deze vervolgens geleverd. Je kunt wekelijks kiezen uit een twintigtal recepten, dus er zit vaak wel iets bij dat je lust. Een erg handig en leuk concept als je weinig tijd hebt om boodschappen te doen of wanneer je een recept wilt eten dat je niet zo snel zelf zult proberen.
Qua prijs is de maaltijdbox van Marley Spoon iets goedkoper dan Hellofresh, zo’n 7 euro per persoon per maaltijd. Dit lijkt duur maar eigenlijk valt het wel mee. Wel zijn wij op een gegeven moment gestopt met Marley Spoon omdat wij meestal 3 recepten bestelden en niet altijd 3 geschikte maaltijden konden vinden. Desalniettemin zijn we nog erg positief over de maaltijdboxen.

Voordelen van Marley Spoon;

  • Minder tijd kwijt aan boodschappen
  • Je kookt met verse producten
  • De maaltijdbox wordt thuis afgeleverd
  • Je maakt exclusieve recepten

Kortom een leuk concept om eens uit te proberen!

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT: